Ασκήσεις και Δραστηριότητες

Δραστηριότητα 1: Σύγκριση γραμματοσειρών τύπων και του αντίκτυπου στο λογότυπό σας

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ecole des Beaux-Arts στο Μπορντό το 2002, ο Jack Usine, ένας ενθουσιώδης σχεδιαστής και λάτρης της τυπογραφίας, ίδρυσε το SMeltery.

Με υπόβαθρο ως καλλιτέχνης γκράφιτι, ο Usine διατηρεί στενή σύνδεση με το αστικό περιβάλλον και τη σήμανση του, που χρησιμεύουν τόσο ως έμπνευση όσο και ως αντικείμενο εξέτασης. Αξιοποιώντας τη δύναμη των δημοτικών στοιχείων και χρησιμοποιώντας τις λέξεις ως μέσο, ​​εμβαθύνει στη σφαίρα των αλφαβήτων – έναν εκτεταμένο τομέα που τέμνει την τυπογραφία, τη γραφιστική και την τέχνη.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.smeltery.net/fr/a-propos/jack-usine

Explore the different artistic fonts and letterings. Think about the following questions:

  • Εξερευνήστε τις διαφορετικές καλλιτεχνικές γραμματοσειρές και γράμματα. Σκεφτείτε τις παρακάτω ερωτήσεις:
  • Μπορείτε να δείτε πώς οι πτυχές του περιβάλλοντος του Usine βοήθησαν να επηρεάσουν τη δουλειά του;
  • Βλέπετε γραμματοσειρές που θα ταιριάζουν στη δική σας επιχείρηση;

Δραστηριότητα 2: Ανάπτυξη λογότυπου

Σε αυτή τη δραστηριότητα θα μάθετε για μερικά από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν δημιουργείτε το δικό σας λογότυπο. Αρχικά, ολοκληρώστε την παρακάτω άσκηση, η οποία θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε μερικά από τα πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν το λογότυπό σας.

Βήμα 1: Κατανόηση της επωνυμίας σας

Προτού μπορέσετε να σχεδιάσετε ένα λογότυπο, πρέπει να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύει η επωνυμία σας. Απάντησε αυτές τις ερωτήσεις:

  • Ποιες είναι οι αξίες και η αποστολή της επωνυμίας σας;
  • Τι προϊόντα ή υπηρεσίες προσφέρετε;
  • Ποια είναι η προσωπικότητα της επωνυμίας σας; (Είναι επαγγελματικό, παιχνιδιάρικο, καινοτόμο, παραδοσιακό κ.λπ.;)
  • Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας;

Βήμα 2: Έρευνα

Δείτε τα λογότυπα των επιτυχημένων εταιρειών, ειδικά εκείνων του κλάδου σας. Πως ΜΟΙΑΖΟΥΝ? Τι στοιχεία έχουν; Κρατήστε σημειώσεις για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει σε αυτά.

Βήμα 3: Καταιγισμός ιδεών και σκιαγράφηση

Σκεφτείτε σύμβολα, εικόνες ή εικονίδια που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν την επωνυμία σας και ξεκινήστε να σκιαγραφείτε τις ιδέες σας. Αυτά θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με την προσωπικότητα και τις αξίες της επωνυμίας σας. Σκεφτείτε την τυπογραφία και τους συνδυασμούς χρωμάτων που θα έχουν απήχηση στο μήνυμα της επωνυμίας σας.

Βήμα 4: Βελτίωση

Ελέγξτε τα σκίτσα σας και επιλέξτε μερικές ιδέες που πιστεύετε ότι αντιπροσωπεύουν καλύτερα την επωνυμία σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό εργαλείο, όπως το Adobe Illustrator, για να αναπτύξετε αυτά τα σκίτσα σε πιο εκλεπτυσμένα προσχέδια.

Βήμα 5: Ανατροφοδότηση και αναθεώρηση

Δείξτε τα προσχέδιά σας σε συναδέλφους, φίλους ή, ιδανικά, σε μέλη του κοινού-στόχου σας. Συγκεντρώστε τα σχόλιά τους. Καταλαβαίνουν τι κάνει η επιχείρησή σας από το λογότυπο; Τους αρέσει; Αναθεωρήστε το σχέδιο του λογότυπού σας με βάση τα σχόλια που λαμβάνετε.

Βήμα 6: Οριστικοποιήστε το λογότυπό σας

Αφού κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές, οριστικοποιήστε το λογότυπό σας. Βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε παραλλαγές που θα λειτουργούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως μια έκδοση για σκούρο φόντο, μια ασπρόμαυρη έκδοση, μια έκδοση που περιλαμβάνει την επωνυμία σας κ.λπ.)

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα λογότυπο είναι μόνο ένα μέρος της ταυτότητας της επωνυμίας σας. Θα πρέπει να έχει απήχηση με όλα τα άλλα στοιχεία της επωνυμίας σας, όπως χρωματικούς συνδυασμούς, τυπογραφία και συνολική αισθητική στο υλικό μάρκετινγκ. Είναι εντάξει να επαναλαμβάνετε και να εξελίσσετε το λογότυπό σας με την πάροδο του χρόνου καθώς η επιχείρησή σας μεγαλώνει και αλλάζει.

Είστε περίεργοι για τη διαδικασία που πέρασε το έργο INVOLVE για τη δημιουργία της επωνυμίας μας; Ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο για μερικές πρώιμες εκδόσεις της επωνυμίας μας:

https://www.naqu1oeil.com/crbst_28.html

Δραστηριότητα 3: Κάντε το εσωτερικό να παίξει με το εξωτερικό!

Σε αυτή την άσκηση, η ιδέα είναι να είστε δημιουργικοί με εξωτερικά αντικείμενα και να δημιουργήσετε μια μοναδική εμπειρία με αυτά! Στον παρακάτω σύνδεσμο, θα βρείτε ένα βίντεο στο YouTube όπου η ομάδα INVOLVE έκανε αυτή τη δραστηριότητα, όπου χρησιμοποιήσαμε μια εικόνα από μια υπάρχουσα βιτρίνα (τη βιτρίνα του Naqu1oeil) και ήμασταν δημιουργικοί με αυτήν! Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς ήταν:

Η ιδέα αυτής της άσκησης είναι να σας βοηθήσει να γίνετε πιο δημιουργικοί και να σκεφτείτε πώς μπορείτε να παρουσιάσετε το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας με διαφορετικό τρόπο από τον κανονικό! Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένη χειροποίητη βιτρίνα χρησιμοποιώντας χιούμορ, έκπληξη, ένα μυστικό σχέδιο, να δημιουργήσετε μια σχέση ή να επινοήσετε οτιδήποτε θέλετε αντί να χρησιμοποιείτε συνήθεις εμπορικές μεθόδους για να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια βιτρίνα για τα προϊόντα σας.

Η ομάδα του Naqu1oil συνιστά επίσης να φτιάχνετε ένα χειροποίητο παράθυρο κάθε τρεις μήνες, με μια συλλογή από τα αγαπημένα σας παραδείγματα.

Δραστηριότητα 4α: Φορώντας μια επωνυμία του εαυτού σας!

Για αυτή τη δραστηριότητα, θα χρειαστείτε κάποιον άλλο.

Βήμα 1: Χωριστείτε σε ομάδες των δύο ατόμων.

Βήμα 2: Σχεδιάστε ένα πορτρέτο του συντρόφου σας, ενώ αυτός σχεδιάζει το πορτρέτο σας.

Βήμα 3: Ενώ σχεδιάζετε τον σύντροφό σας, τόσο εσείς όσο και εκείνος απαντάτε σε αυτές τις δύο ερωτήσεις:

Τι σου αρέσει περισσότερο στη ζωή;

Τι σου αρέσει πιο πολύ στη ζωή;

Βήμα 4: Φορέστε το πορτρέτο σαν σήμα (ή σαν επωνυμία του εαυτού σας)!

Για περισσότερα παραδείγματα κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο:

https://www.naqu1oeil.com/crbst_43.html

Άσκηση 4β. “LES GENS QUI MONCADENT”- Άνθρωποι που λένε τι είναι:

Αυτή είναι μια διαφορετική εκδοχή της παραπάνω άσκησης, αλλά σας κάνει επίσης να εξασκηθείτε στη γραφιστική και τη γραφή!

Βήμα 1: Σκεφτείτε κάτι που είναι ένα από τα καλύτερα προσόντα σας και αισθάνεστε ότι είστε ευτυχείς να το διεκδικήσετε δημόσια

Βήμα 2: Δημιουργήστε έναν πίνακα/αφίσα που μπορείτε να φορέσετε για να διαφημίσετε αυτήν την ποιότητα/ γεγονός για τον εαυτό σας!

Βήμα 3: Φορέστε το με περηφάνια!

Για να δείτε μερικά επιπλέον παραδείγματα, μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: